itt választhatsz

2012. június 10., vasárnap

Vaníliás-gyümölcsös tiramisu, tojás nélkül

Ezt melegen, vagy inkább hidegen ajánlom mindenkinek, aki szereti a vaníliát és a bogyós gyümölcsöket együtt - no meg a tojásmentessége miatt kiemelten a kismamáknak, állapotos barátnőimnek. Nekem anno fejtörést okozott, hogy bírom ki 9 hónapig tiramisu nélkül, aztán anyukám hozta a megoldást: a nyers tojásfehérjehab helyett tegyek bele tejszínhabot. Kiderült, hogy ő mindig így készíti, és nekem fel sem tűnt :) Nohát innen már egyenes volt a menet az ezerféle gyümölcsös tiramisu felé. Íme a mai adag receptje - ez ráadásul merészen kalóriaszegény változat.

Vaníliás-gyümölcsös tiramisu, tojás nélkül


Hozzávalók a krémhez:
- 2 x 250g mascarpone
- 1 kisdobozos habtejszín
- 1 cs klasszikus, főzős vaníliás pudingpor (von Dr. Oetker, bitte)
- 0,5 l tej
- 5 ek nyírfacukor

A habtejszínt 2 evőkanál nyírfacukorral kőkeményre vered. Közben fél deci híján felforralod a tejet. Azzal a fél decivel összekevered a pudingport és 3 evőkanál nyírfacukrot, és hozzáadod a tejhez. Együtt még egy percig főzöd, aztán hagyod kihűlni. A hűvös-langyos pudingot, a mascarponét és a tejszínhabot összekevered, ezzel már kész is a krémed.

További hozzávalók:
- 1,5 csomag teljes kiőrlésű, cukormentes babapiskóta
- kb. 2-2,5 deci tej
- vaníliaaroma
- 2 cs. vaníliás cukor
- bogyós gyümölcsök vegyesen

Összeállítás: a tejet, a vaníliás cukrot és a vaníliaromát összekevered egy tálban. Egy üvegtál aljára kensz egy kis krémet, majd erre teszel egy sor vaníliás tejbe áztatott babapiskótát. Ezután egy réteg krém következik, amit alaposan megszórsz bogyós gyümölcsökkel. Megint egy sor vaníliás tejbe áztatott piskóta, krém, gyümölcs. Végül megint piskóta, a tetejére a maradék krém, ennek a tetejére meg annyi gyümölcs, amennyi csak ráfér. Pár órára hűtőbe teszed, aztán már eheted is. Jó átvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése