A recept előbb megvolt, mint a neve :) Az a helyzet, hogy van a kertünkben 3 nagy fa. Én nem vagyok egy nagy botanikus, ezért viszonylag gyorsan elfelejtettem az összes növényünk nevét. A három fára, úgy éreztem, emlékszem, és következetesen álcédrusoknak hívtam őket. Na, tegnap kiderült, hogy ők a hamisciprusok - szóval azért a lényeg megvolt, csak mégsem :)
Így lett hát az alábbi könnyű recept neve: hamissalsa. Nem szeretem a boltokban kapható, üveges salsát, és a legtöbbször az éttermekben pl. quesadillához tálalt verzió sem ízlik. Nem tudom, talán a koriander miatt, de inkább készítek sajátot. Mint pl. tegnap, amikoris tortillachipshez támadt kedvem, és gyorsan sütöttem hozzá egy kis salsát. (Igen, sütöttem, mert nem főztem.)
Hamissalsa
Hozzávalók:
- 3 nagy fej paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- kis olívaolaj
- só, bors
- részemről a két kedvenc fűszerem: bazsalikom és oregánó
Elkészítés: olívaolajon megdinszteled az apróra vágott hagymát, megsózod, megborsozod, és ráhajítod a felkockázott paradicsomokat. Fedő alatt dinszteled tovább. Ha már levesedik, rászórod a bazsalikomot és az oregánót, és addig sütöd a serpenyőben, amíg jó szaftosra össze nem rotyog. Tipp: ha levesedés előtt befűszerezed, és hagyod kicsit ropogósan a paradicsomot, akkor isteni lesz pl. pirítósra halmozva is. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése