Először nem is terveztem megosztani ezt a receptet, mert nem mai ötlet már. De amikor elmeséltem este apukámnak, hogy ma ezzel terítettem apósoméknak, akkor azt mondta: "Hát a Stahl Judit fasorba nincsen, kislányom, hozzád képest, olyanokat találsz ki." Na, gondoltam, akkor egy blogbejegyzést megér a dolog. Legfeljebb a blogom statisztikájában ez lesz a mélypont :)
Jut eszembe: nem akartok inkább ide kommentezni? A Facebookon akkora a mozgás, nem tudom visszanézni a kommenteket hetek múlva. Persze ott is nagyon örülök minden like-nak meg hozzászólásnak, de itt meg szépen tudnám gyűjteni magamnak őket. Hmmm?
No jöjjön az ígért holmi.
Mexikóis tésztaság
Így néz ki:
Hozzávalók 4 főre (én persze már megint vagy 12re főztem... :):
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 fej hagyma
- 25 dkg vörösbab (nem baj, ha előfőzött, legalább nem kell vacakolni vele)
- 25 dkg kukorica (ezt főzd meg előtte, majdnem készre)
- 0,5 l házi paradicsomlé
- 2 fej paradicsom
- némi olívaolaj
- só
- bors
- Cajun fűszerkeverék
És a raguhoz tészta (én tricolor fusilit alkalmaztam ma) és a tetejére füstölt sajt (részemről Karaván forevör).
Elkészítés:
Az olívaolajon megdinszteled a felaprított hagymát. Aztán megsózod, megborsozod, és rádobod a pulykahúst. Először pirítgatod, majd lefeded, és jól megsütöd. Néha nézz rá, és pörgesd szét villával a húst. Azért azt fontos megjegyezni, hogy én erre lusta vagyok, és amúgy is: ha pasikra főzöl, azok kifejezetten élvezettel fogják kikurkászni és a villájukra tűzni a nagyobb húsdarabokat. Ha csajokra, akkor meg nincs nyafi, tessék dicsértetni a főztödet :) Naszóval: ha már majdnem teljesen kész a hús, akkor hozzáadod a szintén majdnem teljesen készre főzött kukoricát és a babot, meg a paradicsomot, és meghinted finom Cajun fűszerkeverékkel (koriander, bors, chili, gyömbér, paprika, hagyma, kardamom, fahéj). Fedő alatt rotyogtatod kicsit, majd felöntöd a paradicsomlével. Jó alaposan összefőzöd a ragut. Tésztával tálalod. Még melegen szórd rá a füstölt sajtot! Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése