itt választhatsz

2012. május 8., kedd

Padlizsános-paprikás-gombás csirke szójával

Na ez tipikusan az a kaja, ami a "lássuk-mi-szép-a-lidlben" alapján készült. Szép volt a padlizsán, hát vettem egyet. Találtam édes-ropogós kaliforniai paprikát, abból is, meg szép kis fehér csiperkegombákat, abból is egy dobozzal. És akkor bevágódott még a bevásárlókocsiba, Boti mögé egy kis csirkemell, mert azt szeretjük, aztán irány a kassza. Mutatom az eredményét a kemény 35 perces főzőcskének:


Naszóval hozzávalók 2 személyre:
- 2 kisebb, megpucolt csirkemellfilé (2 fél)
- 1 fél doboz fehér csiperkegomba, a kisebbik fajtából
- 1 kisebb padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- szójaszósz
- olívaolaj
- só, bors
(Aki akar hozzá külön köretet: rizs)

A hagymát apróra vágva megpirítgatod az olívaolajon, majd megsózod-megborsozod. Rádobod a csíkokra vágott pipicicit, és megsütöd - de nem ropogósra! Csak éppen, hogy átpuhuljon. Hozzáadod a felkockázott-csíkokra vágott zöldségeket (a gombát is, nem ér most itt azon vitatkozni, hogy a gomba zöldség-e!). Lefeded, és fedő alatt összerotyogtatod. Ha már majdnem puha minden, akkor megborítod egy kis szójaszósszal. Megint lefeded, készre puhítod, a végén fedő nélkül, nagyobb lángon még kicsit piríthatod. Boti-féle kicsikék rizzsel falják szívesen :) De konkrétan egy normál adagot befalt, majd aludt másfél órát :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése